Tuesday, January 24, 2017

رنگ های به کار رفته در متن و حاشیه فرش

https://hojrenama.com/wp-content/uploads/2017/01/photo_2016-08-14_11-48-02-1024x1024-1.jpg

دو رنگی ناگهانی فرش


 

گاهی ممکن است در متن و حاشیه فرش دو رنگی ای ایجاد شود که تا مقطع معینی از فالی امتداد پیدا می کند و س پس قطع می شود .

[caption id="attachment_2048" align="alignright" width="300"]رنگ فرش رنگ فرش[/caption]

این مسئله هم میتواند زیبا و دلنشین شود و هم بسیار زننده به نظر برسد در صنعت قالی بافی به این اتفاق در اصطلاح « ابرش » گفته می شود .

ابرش بیشتر در حاشیه فرش اتفاق می افتد ،عوامل ایجاد ابرش عبارت اند از :

الف) تغییرات مدت جوش کلاف ها

ب) تغییرات میزان مواد رنگی  و دندانه های مصرفی به هنگام رنگرزی

از دیگر عوامل ایجاد ابرش در متن و حاشیه فرش عدم پذیرش رنگ توسط الیاف و پشم به کار رفته در قالی می باشد . برای رنگپذیری بهتر پشم و برخورد با چنین مشکلاتی بهتر است ابتدا و قبل از رنگ ، پشم به خوبی شسته شود تا رنگپذیری یکنواخت انجام شود .

به همین دلیل بعضی ها عقیده دارند که به جای رنگ کردن کلاف خامه بهتر است پشم رنگ شود که در این صورت پشم رنگ شده در مرحله ی حلاجی یکنواخت می شود .

کیفیت دورنگی بیشتر در مراکز بافت عشایر و روستایی که به علت کمبود سرمایه کلاف های پشم را در دفعات مختلف خریداری می کنند به وجود می آید و در کارگاه های بزرگ قالی بافی که کلاف های رنگ شده را که همیشه به مقدار کافی در اختیار دارند کمتر به چشم می خورد .

 

 

 

رنگ های ثابت


 

در این رنگ ها چون از ماده بیکرومات پتاسیم استفاده می شود به آن ها رنگ های کرومی گفته می شود که در اواخر قرن نوزدهم شناخته شده اند ولی بیشترین مصرف خود را بعد از جنگ جهانی دوم در رنگرزی پیدا کرده اند.

فرش هایی دارای رنگ ثابت هستند رنگشان دائمی است و در مقابل عواملی مانند نور آفتاب و شست و شو بسیار مقاوم هستند یک عیب بسیار بزرگ دارند و آن این است که این فرش ها هیچ گاه خاصیت اولیه و خامی خود را از دست نمیدهند و حالت نرم و ملایم به خود نمی گیرند  عیب بزرگ این رنگ ها این است که در اثر مرور زمان حالت خامی خود را از دست نداده و مایه ی نرم ملایم به خود نمی گیرند و به اصطلاح در متن و حاشیه فرش جا افتاده نمی شوند .

امروزه از رنگ های کرومی یا ثابت در صنعت قالی بافی ایران بسیار استفاده می شود .

 
مطلب کامل در لینک زیر بخوانید
https://hojrenama.com/2017/01/24/%d8%b1%d9%86%da%af-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a8%d9%87-%da%a9%d8%a7%d8%b1-%d8%b1%d9%81%d8%aa%d9%87-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d8%aa%d9%86-%d9%88-%d8%ad%d8%a7%d8%b4%db%8c%d9%87-%d9%81%d8%b1%d8%b4-2/

No comments:

Post a Comment