Wednesday, January 18, 2017

پنبه و استفاده از آن در قالی بافی

https://hojrenama.com/wp-content/uploads/2017/01/831.jpg
پنبه در قالی بافی

الیاف پنبه ای به طور گسترده در قالی بافی به کار می روند ، به طور ی که تقریبا می توان گفت که تار و پود بیشتر فرش های ایران از این نوع است .

یکی از امتیازات رشته های پنبه ای نسبت به انواع پشمی آن ، این است که چون آفت بید به خوردن آن علاقه ای ندارد ، فرش هایی که تار و پود آن از از پنبه ی مرغوب می باشد در صورتی که در معرض بید خوردگی قرار گیرند تنها پرز یا گوشت آن از بین می رود و سوراخ و یا حفره ای در آن ایجاد نمی شود ؛ به این ترتیب می توان طبقه ی جدیدی از پرز را از طریق گره زدن بر روی شبکه های تار و پود فرش که سالم باقی مانده است ، به وجود آورد .

از ویژگی های مهم این الیاف استحکام آن است . این نوع الیاف به دلیل خاصیت کششی کمتری که در مقایسه با الیاف پشمی دارند برای تار پود قالی مناسب تر هستند .

طول و قطر الیاف آن با توجه به نوع و شرایط اقلیمی آن متفاوت است و هر چه طول بیشتر و قطر نازکتری داشته باشد مرغوب ترند .

پنبه های ایران با خصوصیات ویژه ای که دارد بر خلاف عدم قابلیتش برای بافت پارچه های ظریف و برای تار پود فرش های درشت بافت بسیار مناسب است ، بر خلاف آن که برای بافت پارچه های ظریف مناسب نیست .

از این الیاف نمی توان برای پرز قالی استفاده کرد . در موارد بسیار نادر ی دیده شده است که پنبه را براق و ابریشم نما کرده و فرش های ابریشمی تقلبی از آن بافته اند . گاهی برای پود گذاری به جای پنبه از الیاف وبسکوز نیز استفاده می شود .

برای تشخیص آن از ویسکوز بهترین روش این است که الیاف مشکوک را در آب خیس کنند . الیاف ویسکوز بعد از این عمل  به راحتی پاره می شوند ، در حالی که پنبه مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد .

 
مطلب کامل در لینک زیر بخوانید
https://hojrenama.com/2017/01/18/%d9%be%d9%86%d8%a8%d9%87-%d8%af%d8%b1-%d9%82%d8%a7%d9%84%db%8c-%d8%a8%d8%a7%d9%81%db%8c/

No comments:

Post a Comment