https://hojrenama.com/wp-content/uploads/2017/01/scan0003-1.jpg
طرح های قالی
طرح های ایالتی
این طرح ها از قدیمی ترین و اصیل ترین طرح های قالی بافی ایران هستند و بیشتر بدون نقشه بوده و ذهن بافت هستند . تو تم های قبیله ای ، طبیعت ، حیوانات و

رنگ های زنده و زیبایی ساده و دل انگیر طرح ها آنچنان است که گاه خریداران خوش سلیقه دست بافت هایی با این گونه طرح هارا بر فرش های کاملا ظریف کارگاه های شهری ترجیح می دهند . به طور کلی ، تمامی این طرح ها در سبک های هندسی و شاخه شکسته هستند .
این طرح هارا گاهی به نام محل هایی که فرش ها در آنجا بافته شده اند می نامند مانند مزلقان ، فردوس ، ویس و گاهی نام تیره های ایلی مانند هیبت لو ، یلمه و گاه نام افراد صاحب نفوذ محلی مانند سالارخانی ، یعقوب خانی و علی میرزایی را می گیرند .
طرح های قشقایی ، ترکمنی ، بلوچی ، افشاری ، لری ، شاهسون و سایر ایالات را به لحاظ دارا بودن ریشه های ایلی و چگونگی بافت می توان در این گروه قرار داد .
طرح های شهری
نقشه فرش های روستایی و مراکز شهری اکثرا پیچیده تر و غالبا با خطوط منحنی است و برای انتقال اجزا آن بر روی قالی به اتجبار باید از الگو و یا نقشه استفاده کرد .

ممکن است نقشه ها سیاه و سفید حاوی شماره های رنگ و یا در اصل رنگی باشند .
طراحی در قالی بافی کاریست مستقل و به عهده ی هنرمندانی است که تنها در این زمینه فعالیت دارند . این طراحان با سفارش کارگاه های قالی بافی و یا نظر شخصی طرح های قالی را تهیه می نمایند .
به جز نقش هایی که در کارگاه های طراحی خصوصی تهیه می شوند هنرمندان نقش قالی مراکز دولتی ذی ربط نیز به کار ترسیم نقشه های زیبا و ابتکاری اشتغال دارند .
آنها در این تلاش هستند که به راهی بیرون از بدعت ها و سنت های گذشته در زمینه ی طراحی دست سابند و تا حدودی نمیز در این مهم موفق بوده اند به ویژه هنرمندان تهرانی که در سال های اخیر طرح های جالب و دل پسندی را به وجود آورده اند.
مطلب کامل در لینک زیر بخوانید
https://hojrenama.com/2017/01/21/%d8%b7%d8%b1%d8%ad-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%82%d8%a7%d9%84%db%8c/
No comments:
Post a Comment