Thursday, January 19, 2017

تاریخچه کاشی

https://hojrenama.com/wp-content/uploads/2017/01/A-Complete-History-Of-Flooring-Part-One-6.jpg

تاریخچه کاشی


اولین شکل های  کاشی‌ها به دوران بسیار دور بر می گردد .اولین خاکی که در ساخت لوازم ساختمانی توسط انسان های زمان های گذشته استفاده شد ، خاک رس بود .اولین کاشی هایی که ساخته شد در برابر کاشی های امروزی بسیار زمخت تر و مقاومت کمتری داشته .

مواد اولیه ی ساختن  کاشی‌ها از رودخانه‌ها دریافت می شدند و فرم داده و درمقابل نور خورشید  خشک می‌شدند. کاشی‌های اولیه خام بوده‌اند ولی حتی در 6000 سال قبل انسان ها با استفاده از از لوازمی مبتدی ای که در دست داشتند به رنگ و کنده کاری برروی کاشی ها می پرداختند تا از آن ها برای تزئین استفاده کنند .

بسیاری از انسان های گذشته  از کاشی‌های مربعی کوچک پخته شده خاک رس برای تزئین در معماری بنا ها و ساختمان ها استفاده می‌کردند.

کاشی‌های پخته
می توان گفت اولین مردمی که پختن خاک را تجربه کردند مصری ها بودند که با پختن خاک رس متوجه شدن خاک بسیار محکم تر شده و در داخل آب از مقاومت بیشتری نسبت به خاک نپخته دارد .



 

کاشی‌های لعابدار


کاشی های  ایرانی تحت تاثیر کاشی‌های وارداتی  ازکشور  چین بودند این کاشی‌ها که جنبه تزئینی داشتند  در سراسر آسیای جنوبی ‌، آفریقای شمالی‌، اسپانیا و حتی اروپا نیز پخش گردید. از آنجا که در فرهنگ و هنر اسلامی از تخیلات انسانی سرچشمه می‌گرفت و در پیشرفت و توسعه دین اسلام تاثیر گذار بود، صنعتگران به ارائه کاشی‌های با رنگ روشن و بافت پیچیده روی آوردند.
هنرمندان مسلمان برای این که بر روی کاشی ها لعابی محکمتر و درخشنده تر استفاده کنند از اکسی هایی مانند مس ، کبالت ، قلع ، منیزیم و ... استفاده کردند .

در ابتدای قرن پانزدهم کاشی‌های با لعاب اکسید فلز برای اولین بار  در کشور  ایتالیا متداول شد و به مرور زمان در بین قسمت های  شمال ایتالیا شناخته شد و از ترقی زیادی برخوردار شد .  مراکز تجاری مهم اروپایی به خوبی از آن استقبال کردند و از آن استفاده کردند  به طوری‌که برخی از این کاشی‌ها هنوز هم استفاده می‌شوند مانند کاشی دلفت (از دلفت هلند) و کاشی ماجولیکا (از مایورکای اسپانیا) .
مطلب کامل در لینک زیر بخوانید
https://hojrenama.com/2017/01/19/%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae%da%86%d9%87-%da%a9%d8%a7%d8%b4%db%8c/

No comments:

Post a Comment