Wednesday, March 15, 2017

گیاه گوشتخوار آبزی آلدرواندا

https://hojrenama.com/wp-content/uploads/2017/03/giahe-gooshtkhare-abzi.jpg
آلدرواندا یک گیاه گوشتخوار آبزی می باشد که برای اولین بار در کشور هند مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و نام Aldrovanda vesiculosa بر روی آن نهاده شد. این گیاه در مناظق کم عمق رودخانه ها و مرداب ها پیدا می شود. خواستگاه این گیاه جنوب هند می باشد اما در قسمت هایی از اروپا و آفریقا ، ژاپن و استرالیا هم یافت می شود.

این گیاه گوشتخوار آبزی در رنگ های سبز و قرمز شناخته شده است و به راحتی در آکواریوم هم قابل پرورش است.

این گیاه گوشتخوار دارای تله برگ های فعال می باشد و از گروه گیاهان تله دار فعال می باشد. تله های این گیاه سرعت بسیار بالایی ( در حدود یک چهارم ثانیه ) در باز و بسته شدن و گیر انداختن طعمه دارند. تله آلدرواندا صدف مانند است که باعث ایجاد شباهت بسیار زیاد آن به ونوس حشره خوار می گردد.گیاه گوشتخوار آبزی

مکانیزم باز و بسته شدن تله ها به منظور شکار طعمه در این گیاه بسیار شبیه به ونوس حشره خوار می باشد. بر روی دهانه تله خار هایی وجود دارند که حکم ماشه را ایفا می کنند و هنگام برخورد حشره با آن ها با سرعت زیادی حشره را گیر می اندازد. البته تعداد این پرز ها و خار ها در این گیاه گوشتخوار بیشتر از ونوس می باشد.

از سوی دیگر این گیاه به دلیل شباهتش به چرخ آسیاب آبی ، چرخ آب نیز نام گرفته است. این گیاه در هر گره 6 تا 8 برگ دارد که در انتهای هر کدام از برگ ها یک تله ی صدف شکل وجود دارد. این گیاه گوشتخوار آبزی به دلیل شرایط زندگی یعنی آبزی بودنش رو به انقراض است به نحوی که در کشور هایی نظیر ایتالیا و فرانسه به کل نابود شده است.

[fruitful_dbox] حتما بخوانید : تنها گیاه گوشتخوار ایران [/fruitful_dbox]

سرعت رشد بسیار بالای این گیاه سبب شده است که در شرایط مناسب روزی یک سانتی متر رشد نماید. این گیاه از حشرات ریز و آبزیان زره بینی موجود در آب و مرداب ها تغذیه می نماید و ازت و نیترات مورد نیاز خود را تامین می کند.

گل های این گیاه گوشتخوار آبزی بسیار جالب شکوفا می شوند. گل های سفید رنگ این گیاه به این صورت هستند که برای چند ساعتی بر روی سطح آب می آیند و دوباره به منظور پرورش بذر به زیر آب می روند.گیاه گوشتخوار آبزی
مطلب کامل در لینک زیر بخوانید
https://hojrenama.com/2017/03/15/%da%af%db%8c%d8%a7%d9%87-%da%af%d9%88%d8%b4%d8%aa%d8%ae%d9%88%d8%a7%d8%b1-%d8%a2%d8%a8%d8%b2%db%8c-%d8%a2%d9%84%d8%af%d8%b1%d9%88%d8%a7%d9%86%d8%af%d8%a7/

No comments:

Post a Comment