Tuesday, March 14, 2017

معرفی گیاه کوزه ای – Nepenthes

https://hojrenama.com/wp-content/uploads/2017/03/giahe-kuzei.jpg
این گیاه گوشت خوار که به گیاه کوزه ای معروف است دارای انواع و گونه های متنوعی می باشد. گیاه کوزه ای را می توان به عنوان معروف ترین گیاه حشره خوار معرفی کرد. این گیاه از گونه های کوچک یافت می شود و در برخی گونه ها تا ارتفاع 60 سانتی متر هم پیش می رود. محل رشد این گیاه در لنجنزار ها و باتلاق ها می باشد. دارای یک ساقه ی بلند و یک گل بزرگ است. مادگی گیاه کوزه ای در تابستان می شکفد.

علت اینکه این گیاه ، کوزه ای نام دارد برگ های آن است که دورتادور گیاه وجود دارند. این برگ ها در بهار متولد می شوند و هر 15 روز یکی از آن ها باز می گردد. تا آخر تابستان این روند ادامه دارد تا همه ی کوزه ها یا همان برگ ها رشد کنند و کامل شوند. برگ های بالغ تا اواخر زمستان یا حتی تابستان سال بعد هم هم چنان به قوت خود باقی هستند.

[fruitful_dbox] حتما بخوانید : معرفی ویژگی های گیاه آگاو آمریکانا [/fruitful_dbox]

این کوزه ها آب را در خود نگه می دارند. شهدی که از این گیاه بر روی دهانه و اطراف این کوزه ها ترشح می شود حشرات را به سمت خود جلب می کند. روی دیواره های داخلی این کوزه ها خارهایی به سمت پایین قرار دارند که به همراه سطح لغزنده آن سبب پایین راندن حشرات به سمت مایع درون کوزه و نهایتا خورده شدن آن می گردد.گیاه کوزه ای

برگ گیاه کوزه ای محل زندگی بسیاری از موجودات ریز ، باکتری ها و هم چنین موجودات آبزی ذره بینی می باشد. لارو چند نوع حشره درون این کوزه ها موجود است که همزیستان این گیاه هستند. به نوعی هم از طعمه های جذب شده تغذیه می کند و هم اینکه عمل هضم را برای گیاه آسان می کند.گیاه کوزه ای

حشرات موجود در این گیاه پس از مدتی بالغ می شوند. معمولا در اوایل تابستان از کوزه ها خارج می شوند و در کوزه های جدید تخم گذاری می کنند. برگ قدیمی کم کم از بین می رود چرا که همزیستان خود را از دست داده و به تبع آن عملیات هضم در آن ها صورت نمی پذیرد.
مطلب کامل در لینک زیر بخوانید
https://hojrenama.com/2017/03/14/%d9%85%d8%b9%d8%b1%d9%81%db%8c-%da%af%db%8c%d8%a7%d9%87-%da%a9%d9%88%d8%b2%d9%87-%d8%a7%db%8c-nepenthes/

No comments:

Post a Comment