Wednesday, February 1, 2017

مواد اولیه بافت فرش افشار

https://hojrenama.com/wp-content/uploads/2017/02/afshar-or1.jpg

 فرش افشار


 

دست بافته های افشاری از کیفیت بافت و مواد اولیه مرغوبی برخوردارند . افشار ها از گذشته های دور انواع دست بافته ها را می بافته اند و زمان شروع بافندگی فرش افشار در این ایل آشکار نیست .

[caption id="attachment_3156" align="alignright" width="300"]فرش افشار فرش افشار[/caption]

ایل  افشار دارای گونه ای نژاد گوسفند – همنام ایل افشار – است که دارای الیاف بلند و مرغوب برای فرش بافی بوده و تنها به رنگ تیره وجود دارد  که این ویژگی فرش افشار را از بقیه فرش ها متمایز می کند .

زنان ایل ، الیاف پشم را دسته بندی کرده و در نمره مشخص به خامه دستریس تبدیل می کنند و در بافت فرش ، جاجیم ، گلیم ، دستکش ، جوراب و خورجین به کار می برند .

کیفیت بافت فرش های افشاری در میان فرش های عشایری و رویستایی ایران ، ممتاز و از تراکم یالایی برخوردار است .

فرشهای افشاری در اندازه های گوناگون شامل قالی ، قالیچه ، ذرع و نیم ، ذرع و چارک ، خرک  ، پشتی  ، کناره و پادری بافته می شوند .

فرش های افشاری در قدیم به صورت « تخت بافت » و « نیم لول » تولید می شدند و در حال بیشتر لول باف هستند .

گره همه این دست بافته ها ، متقارن ( ترکی ) است و اغلب با دست زده می شوند .

در گذشته که بیشتر بافته های افشار ها تخت باف بوده اند ، فرش های 100 در صد پشمی تولید می شده است .

معمولا پشم خود رنگ تیره ( قهوه ای تیره ) را برای چله به کار می برند ؛ چرا که هم استحکام خوبی داشته و هم در رنگرزی کاربردی نداشت .

[caption id="attachment_3157" align="alignleft" width="300"]قالی و فرش افشار قالی و فرش افشار[/caption]

امروزه به جای تار و پود پشمی از نخ پنبه ای استفاده می کنند و لول بافی رایج شده است . معمولا پود ضخیم به رنگ سفید و قرمز است و پود نازک خاکستری و قرمز ( صورتی ) است .

رجشمار 30 تا 45 نیز در مناطق مختلف ایل افشاری معمول است . در بیشتر فرش ها از شیرازه پیچی متصل استفاده می شود و در ساده بافی ، چند رج قایقی ( زنجیره ) با خامه رنگی به کار می برند .

در برخی مناطق از بند پود برای ایجاد تراکم بیشتر نیز استفاده می کرده اند .
مطلب کامل در لینک زیر بخوانید
https://hojrenama.com/2017/02/01/%d9%81%d8%b1%d8%b4-%d8%a7%d9%81%d8%b4%d8%a7%d8%b1/

No comments:

Post a Comment