Wednesday, April 26, 2017

آشنایی با بهترین شمع های خودرو

https://hojrenama.com/wp-content/uploads/2017/04/Spark.jpg
مهمترین بخش هر خودرویی موتور آن می باشد که باید به خوبی از این بخش خودرو نگهداری کرد تا دچار مشکل نشود باید بدانید که رسیدگی به موتور اتومبیل تنها تعویض روغن آن و تعویض فیلتر هوای آن نمی باشد مهمترین بخشی که بعد از این مراحل حائز اهمیت و رسیدگی ویژه می باشد ، شمع های خودرو می باشد که نیاز به چک کردن در حد فاصل زمانی مشخص می باشد .

شمع خودرو مسئولیت های برجسته ای در خودرو بر عهده دارد که سلامت برخی قطعات به سلامت شمع بستی دارد که عبارت اند از:

  • سلامت موتور

  • مصرف سوخت

  • استارت

  • و...


بعضی از راننده ها دچار این مشکل هستند که با قطعات مرغوب و با کیفیت آشنایی ندارند و نمی دانند کدام محصول را از کدام برند تهیه نمایند در این مقاله به توضیحاتی در مورد شمع های خودرو و همچنین بهترین شمع خودرو های مختلف می پردازیم .

آشنایی با شمع های خودرو

شمع های خودرو نقش بسیار حیاتی و مهمی را در موتور خودرو دارند طرز کار آن ها به این گونه است که پس از ازاد سازی سوخت،  با به حرکت در آمدن پیستون ها داخل سیلندر ، انرژی مکانیکی تولید می شود و این انرژی باید به چرخ ها منتقل شوند تا خودرو به حرکت در بیاید اما اگر سوختی که به سمت موتور حرکت می کند کامل نسوخته باشد حرکت مناسب و ایده آلی را شاهد نمی شویم در این مرحله پس از ادغام شدن مخلوط سوخت و هوا نیاز به جرقه می باشد تا سوخت به خوبی بسوزد و انرژی مکانیکی و حرکتی تولید شود که این وظیفه بر عهده ی شمع ها می باشد حالا اگر شمع خودرو ی شم جز محصولات با کیفیت نباشد و یا مدت استفاده از آن گذشته باشد ، این پرسه به خوبی طی نمی شود به موتور و سایر قطعات خودرو آسیب های جدی ای وارد می شود .

 اجزای تشکیل ‌دهنده ی شمع های خودرو

به طور کلی شمع ها از بخش ای متفاوی تشکیل شد اند که هر کدام از این بخش ها به منظور بهبود بخشیدن به عملکرد سیستم موتور خودرو وظیفه ای را بر عهده دارند .

شمع ها برای ایجاد جرقه نیاز به یک انرژی الکتریکی مناسب دارند که این انرژی از طریق دلکو و وایر ها به شمع منتقل می شود وایر ها بر سر شما بخشی که دارای الکترود است متصل می شود و این انرژی را به شمع منتقل می کند و باعث ایجاد جرقه می شود در پایین تر از بخش الکترودی شمع یک بخش سرامیکی وجود دارد که این سرامیک نقش یک عایق قوی را ایفا می کند تا جریان الکتریکی به بدنه ی موتور منتقل نشود و عملکرد موتور را مختل نسازد .

به همین دلیل باید دقت داشته باشید تا این بخش سرامیکی نشکسته باشد زیرا در صورت وجود هر نو شکستگی جریان به موتور منتقل می شود . در وسط شمع ها ، یک مهر را مشاهده می کنید که محل قرار گیری آچار شمع برای باز و بسته کردن شمع خودرو برروی موتور می باشد که از ان براساس مدل های مختلف اتومبیل متفاوت است .

شمع های خودرونکته ی بسیار مهم : آلیاژ به کار رفت در ساخت شمع ها به خصوص در بخش الکترود آن ها نشان دهنده یبا کیفیت و یا بی کفیت بودن شمع خودرو می باشد .

انواع شمع خودرو:

شمع‌ها با توجه به طراحی موتورها ، انواع مختلفی دارند. در حالت کلی به دو نوع تقسیم می شوند که عبارت است از :
  • شمع گرم : این شمع ها حرارت حاصل از سوختن را به مدت بیشتری در خود نگه می دارند و باعث سوختن کامل تمامی سوخت ها و رسوبات باقی مانده می شود و در سلامت موتور نقش بسیار اساسی ای دارند شکل ظاهری این شمه ها کمی متفاوت است و پایه های بلند تری دارند و به علت حرارت بالایی که دارد در هر لحظه آماده ی ایجاد جرق می باشد .

  • شمع سرد : استفاده از این شمع ها در خودرو های که دارای دمای بسیار بالایی می باشد استفاده می شود تا از جرقه ای زود هنگام در داخل موتور جلوگیری کند این شمع ها دارای پایه های کوتاه هستند و گرما را چند ثانیه پس از جرقه از دست می دهند .


شمع ها از لحاظ ساختاری انواعی دارند که عبارت اند از :
  • شمع‌های نیکلی

  • شمع‌های پلاتینیومی

  • شمع‌های ایریدیومی

  • شمع‌های ایریدیومی

  • شمع‌های چند الکترودی

  • شمع‌های مقاومتی


هر کدام از این مدل شمع خودرو ها دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشند که در ادامه به توضیح هریک از آن ها می پردازیم :

شمع‌های نیکلی : این شمع ها عموما طول عمر کمتری نسبت به سایرشمع ها دارد و تقریبا هر بیست هزار کیلومتر نیاز به تعویض دارد لازم به ذکر است که مصرف سوخت در این شمع ها از سایرین بیشتر است .

[fruitful_dbox] حتما بخوانید : آشنایی با قطعات خودرو شرکت حرکت سازان توس  [/fruitful_dbox]

شمع‌ های پلاتینیوم : این شمع‌ها از الکترودهایی از جنس پلاتینیوم تشکیل شده است و از مقاومت گرمایی ویژه ای بهره می برد این نوع شمع ها به علت مقاومتی که دارند حدودا هر صد هزار کیلومتر نیاز به تعویض دارند و جز دسته ی شمع های به صرفه دسته بندی می شود .

[gallery columns="4" size="medium" td_select_gallery_slide="slide" link="file" ids="14306,14305,14304,14307"]

شمع‌های ایریدیومی : شمع‌های ایریدیومی مقاومت دمایی بالاتری نسبت به شمع‌های پلاتینیومی دارند و همچنین طول عمر آن ها هم بسیار بالا می باشد و تقریبا در هر صد هزار کیلومتر باید تعویض شوند .

شمع‌های چند الکترودی : این شمع ها توانایی جرقه زنی فوق العاده ای دارند و همچنین طول عمر آن ها هم بسیار زیاد می باشد .

شمع‌های مقاومتی : در این نوع شمع خودرو ، یک مقاوت سرامیکی می باشد که قدرت آن حدود پنج اهم می باشد ک نقش یک نویزگیر در هنگام جرقه زنی را ایفا می کند . توجه داشته باشید که این شمع اختلالتی در رادیو و تلفن همراه ایجاد کند .
مطلب کامل در لینک زیر بخوانید
https://hojrenama.com/2017/04/26/%d8%a2%d8%b4%d9%86%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%a8%d8%a7-%d8%a8%d9%87%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%b4%d9%85%d8%b9-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%ae%d9%88%d8%af%d8%b1%d9%88/

No comments:

Post a Comment