https://hojrenama.com/wp-content/uploads/2017/04/water-pomp.jpg
واتر پمپ یا پمپ آب را می توان به قلب خودرو تعبیر کرد. همانطور که قلب عملیات خون رسانی را انجام می دهد و لحظه ای وقفه در کار آن سبب مرگ خواهد شد واتر پمپ هم به همین صورت است و با از کار افتادن یا معیوب شدن این قطعه ، چرخه ی آب رسانی و پمپ آب از کار می افتد و با بالا رفتن بی رویه ی دما، خودرو از کار می افتد.
این دما در شرایطی است که موتور با احتراق بنزین ، حرارتی به بزرگی 2500 درجه سانتی گراد را تولید می نماید و تنها راه پایین آوردن این دما بهره بردن از سیالی مثل آب یا ترکیب آن با ضد یخ ، ضد جوش و دیگر سیالات موثر است تا بتوان دمای موتور خودرو را زیر 90 تا 95 درجه نگه داشت. این فرایند به وسیله واتر پمپ انجام می پذیرد تا موتور در شرایطی مناسب از نظر دمایی قرار گیرد.
ساختار واتر پمپ به شکلی مدور است و از اتاقک هایی که در مرکز قرار دارد تشکیل شده است. عملکرد خنک کردن موتور به این شکل است که آب در داخل مجاری موتور باید عبور کند و دمای آن را پایین آورد. لازمه ی این حرکت نیرویی است که این نیرو توسط واتر پمپ تامین می شود که باعث راندن آب با فشار به درون موتور می گردد. عمل آب رسانی به این شکل است که واتر پمپ آب را از رادیاتور به موتور می رساند و پس از عبور آب و خنک سازی آن را دوباره به رادیاتور باز می گرداند. نیروی لازم واتر پمپ جهت پمپ کردن آب توسط تسمه ای که آن را به موتور وصل می کند تامین می شود.
[fruitful_dbox] حتما بخوانید : ECU در خودرو های انژکتوری چگونه کار می کند؟ [/fruitful_dbox]
کارشناسان و متخصصان عقیده دارند که این وسیله مهم ترین جز در سیستم خنک کننده ی ماشین می باشد که دمای موتور را پایین می آورد. باید توجه داشت که در صورت خراب شدن این قطعه و بالا رفتن دمای موتور خسارات سنگین و پر هزینه ای به خودروی شما وارد می شود. این خسارات می تواند گریبان گیر قطعاتی نظیر واشر سر سیلندر یا حتی خود سیلندر شود. اگر حتی از بحث خرابی واتر پمپ هم بگذریم گاها کار کردن آن با فشار آب کم هم می تواند خساراتی را به رادیاتور ، شیلنگ ها ، ترموستات و ... وارد کند.
در مجموع حتما باید به این موضوع توجه کنید که اگر آمپر آب که نشان دهنده ی دمای موتور است از مقدار مشخص شده بالا رفت به هیچ وجه به رانندگی ادامه ندهید و خودرو را متوقف کنید چرا که در صورت عدم انجام این کار دما بالا رفته و باید منتظر خسارات بعدی باشید.
اگر از موتور خودرو صدای زوزه مانندی می شنوید نسان دهنده ی این است که رابط پمپ آب خوب کار نمی کند و نشتی دارد. در این مواقع حتما باید به میزان ماده خنک کننده داشته باشید تا در اثر کم شدن آن با مشکل روبرو نشوید تا سریعا اقدام به تعویض قطعات معیوب کنید.
اجزا و نحوه ی عملکرد سیستم خنک کننده
- واتر پمپ که سیال خنک کننده را داخل مجاری موجود در سیلندر به حرکت در می آورد.
- قطعه ی بعدی رادیاتور است که با حالت شبکه ای که دارد تبادل حرارتی مناسبی با هوا دارد و منجر به خنک کردن ماده ی خنک کننده ای می شود که حامل حرارت موتور می باشد.
- ترموستات وسیله ای است که نقش کنتر کننده ای بر میزان مایع خروجی و ورودی دارد و این کار را با توجه به میزان دمای موتور در لحظه انجام می دهد.
- رابط ها و شیلنگ ها محل رفت و آمد سیال از موتور به رادیاتور و برعکس می باشند.
برای نگهداری اتومبیل و جلوگیری از بروز عیوب به وسیله ی واتر پمپ نمی توان زمان دقیقی برای تعویض آن مشخص کرد اما با توجه به کیفیت و مدل قطعه ی استفاده شده طول عمری بین 100 هزار تا 150 هزار کیلومتر را برای این قطعه تخمین زده اند. با بررسی های مداوم بر روی سیستم خنک کننده می توان به مقدار قابل توجهی از بروز حوادث و صرف هزینه های گزاف جلوگیری کرد.
مطلب کامل در لینک زیر بخوانید
https://hojrenama.com/2017/04/19/%d9%86%da%a9%d8%a7%d8%aa%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%85%d9%88%d9%86-%d9%88%d8%a7%d8%aa%d8%b1-%d9%be%d9%85%d9%be/
No comments:
Post a Comment